Gå til sidens hovedinnhold

- Har tilstått tilknytning til 600 drap

Oscar Osvaldo Garcia Montoya (36) skal selv ha deltatt personlig i 300 drap.

Natt til torsdag ble lederen for det meksikanske narkotikakartellet «Mano con Ojos», Oscar Osvaldo Garcia Montoya, arrestert i en politiaksjon i utkanten av Mexico by, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge den meksikanske justisministeren, Alfredo Castillo, har 36-åringen tilstått å ha beordret drapene på 600 mennesker.

- Han har tilstått å ha vært personlig delaktig i 300 drap, samt beordret ytterligere 300 drap, sier justisministeren under en pressekonferanse.

Brutale metoder
Garcia Montoya er lederen av en gjeng som er kjent for sine brutale metoder, deriblant halshogging av sine rivaler. Ifølge meksikanske medier skal 36-åringen ha spredt hodene til sine rivaler i flere meksikanske byer.

Garcia Montoya har en tidligere karriere i den meksikanske marinen, men skal ifølge justisministeren ha desertert. I tillegg skal han ha jobbet som livvakt og leiemorder for tidligere narkobaroner i Mexico.

40.000 drept
Narkotikakriminaliteten i Mexico eksploderte i 2006 da myndighetene lanserte en storoffensiv mot landets narkotikakarteller. Mer enn 40.000 mennesker har blitt drept som følge av narkotikakrigen i Mexico de siste årene.

Den siste tiden har politimyndighetene gjennomført en rekke arrestasjoner av høyprofilerte narkotikasjefer.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken