RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har troen på Fast

Sist oppdatert:
Meglerhuset Pareto mener Fast står godt rustet for videre vekst og er positive til søketeknologimarkedet. Les mer her
I analysen skriver Pareto at bruken av digital informasjon eksploderer og at data volumene dobles for hvert år. Samtidig blir dataene blir mer komplekse og brukerne blir mer utålmodig.

Søketeknologien blir viktigere for inntektene i forbindelse med å knyte sammen kjøpere og selgere. Meglehuset mener også at søketeknologien kutter kostnader ved å tilby mer effektive verktøy for kunnskapsarbeidere.

I analysen trekker Pareto frem at Fast har vist en imponerende evne til å lage nye markeder gjennom å avsløre ny etterspørsel hos kundene. Meglerhuset ser at markedet kan femdoble seg frem til 2010.

Skalaegenskapene til enterprise søkeplatformen, gjør at Fast utkonkurrerer sine konkurrenter på prosjekter med stor kompleksitet og kapasitet.

Fusjonen mellom de viktigste konkurrentene, Autonomy/Verity, kan komme til å gi Fast nye markedsmuligheter til å kapre kunder og samarbeidspartnere.

Meglerhuset formoder sterkt momentum i aksjen som følge av nyhetsstrømmen over store viktige avtaler. Pareto venter at Fast til å forsette veksten og at salget kan øke med 44 prosent inneværende år og 42 prosent for 2007.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 5,50 dollar (36,50 kroner)
Meglerhus: Pareto Securities
Dato: 16. januar 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere