*Nettavisen* Nyheter.

Har trolig funnet drapsvåpenet

Trond Kristian Johannessen ble drept på Gylenpris fredag. Foto: Politiet/Sindre Raknes Foto: Politiet/Sindre Raknes

Politiet har funnet det de tror er drapsvåpenet etter dykk i Damsgårdssundet.

30.07.10 10:12

Etter det BA erfarer er det mye som tyder på at funnet politiet har gjort søndag er våpenet som ble brukt da Trond Kristian Johannessen døde fredag for litt over en uke siden.

Lørdag og i dag lette politiet etter kniven i sjøkanten på Damsgård med dykkere på et sted der den eldste broren skal ha forklart at han har kastet den. Et funn av drapsvåpenet vil være sentralt for politiet som nå arbeider med å sjekke hvorvidt 35-åringens forklaring er riktig.

Søndag fortsatte søket med dykkere og båt. Et mannskap på rundt tolv personer søkte i sjøkanten.

Ny forklaring
Fredag kveld tilsto den 35 år gamle og eldste av de to brødrene at han sto bak knivstikkingen.

- Han har ønsket å legge alle kort på bordet, sier den eldste av de to brødrenes forsvarer Einar Råen til BA.

Den eldste av brødrene tok selv initiativ overfor politiet, og ba om å få gi en ny forklaring.

«I politiforklaringen samme kveld forklarte siktede seg om hendelsen. Siktede erkjente at han er den rette gjerningsperson. Han gav en grundig og detaljert forklaring», står det i pressemeldingen fra Hordaland politidistrikt sendt ut klokken 11 i dag.

Politiet vil ikke gå i detaljer om innholdet i siktedes forklaring, men forklaringen har gitt politiet nye opplysninger som tar etterforskningen videre.

Sjekkes ut
Einar Råen forsvarer den siktede, som altså har tatt på seg skylden for at Trond Kristian Johannessen døde. Drap er et ord Råen vil unngå.

- Min klient har gitt en forklaring om hendelsen og bakgrunnen for at Johannessen døde. Hans forklaring skal nå sjekkes ut i form av en etterforskning, og den skal skje mest mulig upåvirket. Derfor vil ikke jeg gå ut med detaljer vedrørende det han har sagt. Han hadde et oppriktig ønske om å bidra til en oppklaring, og det bidro han med i går.

- Hva med den yngste brorens rolle?

- Det vil jeg ikke kommentere, av hensyn til etterforsking av saken. Etter alt å dømme er hendelsesforløpet han har oppgitt korrekt.

- Har han sagt noe om motivet?

- Det vil jeg ikke kommentere, han har forklart seg utfyllende om saken. Men detaljer vil jeg ikke gå inn på. Men slik jeg forstår det, oppfatter politiet hans forklaring som meget troverdig.

Lettet
Det er advokat Steinar Yndestad som representerer den yngste av de to drapssiktede brødrene.

- Han har ikke vært innkalt til nye avhør, og jeg vet ikke hvilke konsekvenser tilståelsen vil få for min klient.

Lillebroren var sammen med storebroren både før og etter drapet.

Bistandsadvokat for familien til Trond Kristian Johannessen, Stein Erik Ottesen, sier at moren til den drepte er lettet, i den grad det går an å bruke et slikt uttrykk i situasjonen hun er i.

Fredag, samme dag som den eldste broren valgte å tilstå drapet, tok hun farvel med sin sønn i en fullsatt Fyllingsdalen kirke.

- Hun er lettet over å kunne få klarhet i hva som har skjedd på et tidlig tidspunkt, sier Ottesen til BA.

Det var fredag for en uke siden at Trond Kristian Johannessen døde som følge av knivstikk i halsen. Den eldste av de to siktede er 35 år, den yngste er 29.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.