Har typen gått opp i vekt?

Foto: (Thinkstockphotos.com)

Det kan være fordi han føler seg urettferdig behandlet.

(SIDE2:) Ikke bare jentene som trøstespiser.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

En ny studie fra Purdue University USA hevder at gutter tyr til trøstespising når de føler seg dårlig behandlet, skriver Cosmopolitan.com

Grunnen er rett og slett fordi du stresser ham, mest sannsynlig uten å være klar over det selv. På grunn av for store påkjenninger i forholdet vil gutta bruke mat for å føle seg mer komfortabel og behagelig konkluderer forskerne.

Her er fire punkter som kan påvirke vekten til din kjære:

1. Du bærer nag
Par som klarer å bli enige etter en krangel eller diskusjon uten å rippe opp i gamle problemer senere, har større mulighet for å holde sammen. Men er du en av den som hele tiden kommer med gamle argumenter og uenigheter fra fortiden er det større sjanse for at typen blir ulykkelig og går lei.

I stedet bør du fokusere på det spesifikke problemet som gjelder der og da. Ikke bruk ordene som «alltid» eller «aldri» når du tar opp et ømt tema, og unngå for all del setninger som «Men jeg husker den gangen....», «Du vil aldri henge sammen med meg og mine venner» eller «Og du glemmer alltid å med deg søpla ut!»

2. Du gir han et ultimatum
Krangling er aldri noe gøy, men det å gi han et «enten eller»-alternativ fører sjeldent noe godt med seg. Forklar han heller i stedet hvorfor oppførselen hans irriterer deg og prøv heller å forklare han hvorfor ting han gjør/ikke gjør sårer deg. Hvordan skal han ellers vite hva han gjør feil? Ikke kom med truende setninger som «Hvis du ikke forandrer på de uvanene, så forlater jeg deg»

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

3. Du sier ingenting
Av en eller annen merkelig grunn har det kvinnelige kjønn en tendens til å svare «Neida, det er ingenting» når det egentlig er et eller annet som faktisk plager henne. Dette gjør din partner oppgitt og stressa. Å fryse han ut løser ingenting. Fortell ham i stedet hva som plager deg, eller at du trenger litt tid for deg selv hvis han ikke er en del av problemet. Å stenge alt inne vil bare skape enda mer negativ energi over lengre perioder.

4. Du lar din aggresjon gå utover han
Det er ingen hemmelighet at kvinner har et humør som kan være på topp i det ene sekundet, men helt på bånn det neste. Forskning viser at PMS påvirker humør og oppførsel, men det blir for dårlig å bruke dette som unnskyldning hver gang du føler deg sur og sliten. Gå deg en tur eller finn på noe med venninene dine neste gang du kjenner at begeret er i ferd med å renne over. Ikke la din irritasjon over for eksempel jobb, skole eller andre ting gå utover kjæresten din. Da risikerer dere å si ting til hverandre dere ikke mener og begge kan bli såret uten grunn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.