Gå til sidens hovedinnhold

Harald Langemyhr krever 200 millioner i erstatning

Oslo (NTB): Byggmester Harald Langemyhr krever 200 millioner kroner fra Oslo kommune og staten som erstatning for økonomiske tap i forbindelse med straffesaken mot ham.

Denne uken ble det klart at påtalemyndigheten ikke anker frifinnelsen av Langemyhr fra Oslo tingrett. Langemyhr var tiltalt for å ha svindlet Oslo kommune ved å kreve 18,4 millioner kroner for mye for rehabilitering av Økern sykehjem.

Langemyhr sier til Dagens Næringsliv at han har jobbet fulltid de siste fire årene med å forberede sin egen straffesak. Nå krever han erstatning.

- Jeg mener jeg har krav på erstatning for tapt arbeidsinntekt, tap av firmaet og tap forbundet med at kommunen ikke lot meg komme inn på arbeidsplassen og hente ut gravemaskiner og annet utstyr. Kravet beløper seg til i overkant av 200 millioner kroner, sier han.

Det første rettslige skrittet ble tatt i mars i fjor, men forliksrådet avviste da klagen på grunn av beløpets størrelse. Dermed går kravet videre i rettssystemet som et søksmål. Omsorgsbygg i Oslo kommune avviser kravet.

- Ut fra de opplysninger som forelå i 2008, derunder de vurderinger som Omsorgsbygg innhentet, er Omsorgsbygg fortsatt av den oppfatning at det var korrekt å levere inn en anmeldelse til politiet, sier styreleder Stig L. Bech. (©NTB)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn