*Nettavisen* Nyheter.

Hard kamp om Hafslund-stipend

VALLHALL (vif.no): 150 søkte om Hafslund Stipendet denne sesongen. 36 av dem ble innkalt til finsikting på Valle fredag og lørdag. Nå skal juryen plukke ut fire av dem som skal få være med Enga til La Manga til vinteren.

29.10.06 12:15

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hafslund ønsket å bidra til talentutvikling på Østlandet. Sammen med Vålerenga startet opp det de kaller Hafslund-stipendet.

- Det er andre gang dette prosjektet gjennomføres, det er to år siden sist. Ved hjelp av et stort nettverk og hjelp fra kretsene kom det inn 150 søkere i år, sier Andeas Holter i Vålerenga fotball til vif.no.

En annerledes helg
I løpet av denne helgen har det vært gjennomført tre treningsøkter på Valle.
Spillerne har fått innblikk i hvordan Vålerenga jobber med barn og ungdomsrekruttering. I tillegg til diverse foredrag fra blant annet sportslog leder Lars Bohinen. U
Ungdommer fra hele Østlandet har deltatt på samlingene i år, spillere fra Skien til Brumunddal.
Ingen av spillerne kan komme fra klubber i Tippeligaen eller Adeccoligaen.
- Tanken er at det er vi i Vålerenga som skal by på oss selv. Alle trenerne i støtteapparatet bidrar, både a-lags og juniortrenere, forteller koordinator for prosjektet Andreas Holter, til vif.no

Tur til La Manga
I tillegg til gode råd og mye inspirasjon, vil fire av de 36 spillerne som deltok i helga få muligheten til å bli med Vålerengas A-lag på en ukes treningsleir til La Manga til vinteren. Der får de leve og bo sammen med spillerne under oppladninhgen til 2007-sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette er en glimrende mulighet for unge talenter til å få prøve seg mot de store gutta. Likevel er det viktig å fastslå at dette ikke fungerer som noen rekruttering for vår del. Blant de fire forrige vinnerne, er det kun Mohammed Fellah som spiller hos oss nå.


- Noen av de andre spiller blant annet for Odd Grenland og Lørenskog. Vi har også med noen spillere fra Vålerenga. Det gir oss en god mulighet til å se hvor vi står i forhold til resten av landet, sier Holter.

Kjempopplevelse
Vi tok en prat med et par håpefulle om dette spennende prosjektet. Mesut Chan fra Bjerkealliansen er 15 år, og drømmer om A-lagspill for Enga.
– Det er veldig morsomt å være med. Jeg blir kjent med nye mennesker, og man møter folk man aldri ellers ville møtt, forteller han.
Trygve Hansen fra Trøgstad/Båstad deler samme opplevelse.
- Det er et veldig spennende tilbud. Ikke noe man får hver dag. Jeg håper å gjøre det så bra som mulig, og at dette kan bidra til at jeg en gang kan spille fotball på et høyt nivå, sier den fornøyde østfoldingen.

De fire som får Hafslund Stipendet i år blir offentliggjort i pausa i Tippeligakampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion 5.november.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.