RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hard mot spammere

(TV 2 Nettavisen/CS)
Internettgiganten AOL markerer styrke overfor utsendere av uønsket e-post. Selskapet har beslaglagt en Porsche eid av en spammer, og lodder den ut blant brukerne sine.

AOL fikk bilen, en Porsche Boxter S med en nybilpris på rundt 800.000 kroner i Norge, etter en rettssak mot en utsender av spam i 2003.

Store inntekter
Ifølge Randall Boe, viseadministrerende direktør i AOL, tjente spammeren minst én million dollar på utsendingen av e-post.

Den uidentifiserte personen inngikk i en gruppe spammere som i fjor ble saksøkt for å ha sendt en milliard uønskede meldinger via e-post til AOL-medlemmer. I e-posten ble alt fra pornografi til universitetsgrader tilbudt mottakerne.

- Vil ta alt
Å konfiskere eiendeler er etter hvert blitt en vanlig fremgangsmåte ved forfølgelse av spammere, siden de ansvarlige ofte hevder de ikke har mulighet til å betale de store bøtene mange av dem er blitt ilagt.

Boe sier bilen først og fremst ble beslaglagt på grunn av symbolverdien, og fordi bilen var en åpenbar gevinst av ulovlig aktivitet, skriver Internet Week.

- Vi vil ta hus, biler, båter - alt vi får tak i, sier Boe om spammere med betalingsproblemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere