RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hard reaksjon mot hackere

Sist oppdatert:
Hackere som tas i Singapore kan vente seg et brutalt møte med myndighetene. Ny lovgivning gir fengsel opp til tre år, og faren for å bli tatt er betydelig.

Den nye loven gir myndighetene rett til å overvåke all datatrafikk. Myndighetene forsikrer at den vide fullmakten skal brukes med varsomhet, men i teorien kan alt som skjer via internett nå fanges opp av politiet på lovlig vis.

Lovnaden om at overvåkingsmuligheten skal brukes varsomt overbeviser ikke motstanderne i parlamentet. Politikere som stemte mot loven frykter at fullmaktene kan misbrukes og innebære en fare for ytringsfriheten og privatlivets fred. Enkelte sier at dette bekrefter hvor autoritære myndighetene i landet er.

I følge statsråden Ho Peng Ke er grunnlaget for loven at myndighetene ønsker å bekjempe terrorister som truer datanettverk.

- I stedet for å bære en ryggsekk med sprengstoff kan en terrorist forårsake like mye skade ved å sende en datapakke til viktige datanettverk, sier Ho Peng Ke til BBC.

Antallet anmeldte datainbrudd i Singapore har økt fra 10 i 2000 til 41 i 2002. Hackere som blir dømt for å ha brutt seg inn på et nettsted risikerer nå 3 år i fengsel eller maksimalt 65 000 kroner i bot.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere