RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hardangervidda mellom to permer

Det første bindet av i alt 19 i en serie om Norges nasjonalparker og landskapsvernområder er nå i salg.

Og den første boka handler om Hardangervidda.

Serien er et samarbeidsprosjekt mellom Den Norske Turistforening og Statens naturoppsyn/Direktoratet for naturforvaltning, og vil være komplett med 19 bøker i 2011. Den første boka i serien, som allerede er i salg i bokhandelen, omhandler Europas største høyfjellsplatå og det største verneområdet på Fastlands-Norge.

Hardangervidda er kanskje først og fremst kjent som villreinens rike. Her er en natur preget av de store linjer, trukket opp av naturkreftene og med spor av menneskers virksomhet. Langs de gamle stiene eller slepene over vidda har folk vandret med handelsvarer og bufe gjennom århundrer. Gamle steinbuer og fangstinnretninger minner om tidligere tiders handel og fedrift, jakt og fangst.

I nyere tid har fjellvandrere, vitenskapsfolk og kunstnere formidlet sine oppdagelser i dette særpregede landskapet. Noen av dem skildrer sine inntrykk med egne ord i denne boka, som gir leseren et innblikk i Hardangerviddas rike kulturhistorie. Mangfoldet av plante- og dyreliv, geologi og klima har fått bred plass. Spennende turforslag og praktiske opplysninger legger til rette for den som selv ønsker å oppleve Vidda.

Om forfatterne
Per Roger Lauritzen er født i Sandefjord i 1956. Han er redaktør i Den Norske Turistforening (DNT). Han har ansvaret for årboka, spesielle prosjekter og holder foredrag. Dessuten har han utgitt en lang rekke bøker om norsk natur, historie og turmuligheter i Norge. De aller fleste bøkene har han illustrert med egne bilder. Rigmor Solem er født i Surnadal i 1956. Hun er ansatt i Statens naturoppsyn, der hun har Jotunheimen som hovedarbeidsområde. I tillegg har hun i flere sesonger jobbet som naturoppsyn på Hardangervidda. Sammen med Per Roger Lauritzen har hun utgitt Jotunheimen (2006) og vært bidragsyter i Damenes tur (2004).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere