*Nettavisen* Nyheter.

Harde kamper i Aleppo

Beirut (NTB-AFP): Syriske opprørere hevder å ha innledet et avgjørende slag om landets største by Aleppo. Opprørsstyrker skal ha brukt bombekastere mot regjeringsstyrkene.

28.09.12 18:05

Angrepet opprørerne har gjennomført, betegnes som en sperreild av granater. Syriske eksilkilder hevder at kampene er av hittil ukjent omfang, og at det kjempes på flere fronter enn noen gang tidligere.

Ifølge innbyggere i byen angriper opprørerne blant annet bydelene Sulimaniyeh og Sayyid Ali som tidligere har vært forskånet for kraftige kamper.

- Skytingen pågår uten stans og har pågått siden torsdag. Alle er skrekkslagne. Jeg har aldri hørt noe lignende før, forteller en 30 år gammel innbygger i Sulimaniyeh.

Opprørere hevder de har rykket fram på flere fronter, særlig i sørvest, men innrømmer samtidig at de ikke har hatt et avgjørende gjennombrudd.

Abu Furat, en av lederne for opprørsgruppen al-Tawhid-brigaden, sier at rundt 25 soldater ble drept i et angrep, mens en annen opprørsleder sier at 20 av hans egne mistet livet i kampene og 60 ble såret. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.