Kampene i Roma startet tirsdag etter at statsminister Silvio Berlusconi igjen vant tillit i parlamentet. Tusenvis av demonstranter har gått ut i gatene for å vise sin avsky mot Berlusconi, og mange av dem er fly forbanna.

Tirsdag kveld ble det meldt at 50 politimenn og 40 opprørere er skadd, men her er det trolig store mørketall blant demonstrantene.

Opprørspoliti rykket ut i gatene for å slå ned opptøyer etter at landets statsminister Silvio Berlusconi overlevde et mistillitsvotum i parlamentet med 314 mot 311 stemmer.

Tirsdag kveld hørtes eksplosjoner i gatene. Demonstrantene har satt fyr på biler og kaster stein mot politiet i det som skal være de kraftigste kampene på flere år. Nyhetsbyråene sendte tirsdag ut bilder av sammenstøt der demonstranter med fyrverkeri, egg og maling angriper politiet som er rustet med skjold og hjelmer.

Utenfor statsministerens bolig tok politibiler oppstilling og helikoptre hang i lufta.

Du kan se video fra gatekampene her og her .

Berlusconis regjering seiler nå videre med hårfin margin når det gjelder støtten fra nasjonalforsamlingen

Avstemmingen ble fulgt av vill jubel fra Berlusconis tilhengere, som viftet med italienske flagg og ropte at opposisjonens anfører - Berlusconis tidligere støttespiller Gianfranco Fini, må trekke seg fra sin post i parlamentet.

Under avstemmingen i Underhuset kom det til knuffing mellom medlemmer av Finis fraksjon og Berlusconis støttespillere. Fire parlamentsmedlemmer måtte skilles etter at en av dem skal ha kalt en politikerkollega som skiftet side for «hore», melder The Guardian.

Les også: Kom gravid i rullestol for å ta Berlusconi