RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hardt ut mot Powell

Leger uten grenser tar sterkt avstand fra ordbruken til USAs utenriksminister Colin Powell, som nylig sa at terroristene vil vinne hvis humanitære organisasjoner forlater Bagdad.

I en pressemelding fredag skriver Leger uten grenser (MSF) at Powells uttalelser bidrar til at humanitære organisasjoner blir enda mer sårbare i konfliktområder. Det understrekes også at hjelpeorganisasjonen ikke deltar i krigen mot terrorisme, melder NTB.

MSF mener at amerikanske myndigheter flere ganger har misbrukt ordet humanitær for å oppnå sikkerhetspolitisk gevinst, også under krigen i Afghanistan.

- Dette bryter med humanitære organisasjoners uavhengighet og betyr at sikkerheten for våre folk blir stadig dårligere, sier Atle Fretheim, som er lege og leder av MSF Norge.

Etter angrepet mot Røde Kors i Bagdad har både FN og Røde Kors trukket utenlandske medarbeidere ut av byen. Også MSF har sendt sine sju internasjonalt ansatte til nabolandet Jordan for å diskutere hvordan det er mulig å fortsette arbeidet i Bagdad. MSFs 60 lokalt ansatte fortsetter imidlertid å drive tre klinikker i den fattige bydelen Sadr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere