Hardyguttene i mangastil

Ungdomsbokheltene Hardyguttene og Nancy Drew får nå sine egne tegneserier i USA. Forlaget lover krimeventyr av klassisk merke, men har også modernisert figurene og miljøet. Heltene er særlig preget av de populære japanske mangaseriene.

Første hefte av den nye serien The Hardy Boys kommer i november i USA. Nancy Drew skal utgis som litt tykkere pocketbøker, og første bok er ute i februar neste år. Samme måned blir også de første heftene av The Hardy Boys samlet i bokform. Det er ennå uvisst om seriene kommer på norsk.

Frank og Joe Hardys nye eventyr skrives av Scott Lobdell, fritt basert på romanene. Lobdell har lang erfaring som forfatter av superheltserien X-Men. Tegner er prisbelønte Lea Hernandez, som er kjent for sin mangainspirerte strek og fine blanding av humor og drama. Det første heftet har tittelen "The Ocean of Osyria". Her må Hardyguttene hjelpe den gamle kompisen Chet Morton, som er ettersøkt av FBI for kunstsmugling. Han er mistenkt for å ha tatt den verdifulle "Ocean of Osyria" fra et krigsherjet land i Midt-Østen.

Nancys demoner
Carolyn Keenes jentedetektiv Nancy Drew ble nylig relansert i USA med helt nye romaner, og har slått bra an. Den første tegneserieboken heter "The Demon of River Heights", og handler om Nancy Drews debut som skrekkfilmskuespiller. Problemet er at filmens demon viser seg å ikke bare være en lokal legende.

Seriens forfatter er Stefan Petrucha, som tidligere bl.a. har skrevet tegneserieversjonen av X-Files. Den japanskfødte tegneren Sho Murase er rimelig fersk som serieskaper, men har både skrevet og tegnet fantasyserien Sei.

Foto: tegneserier.no

Moderne utseende
Seriene bruker hele det velkjente persongalleriet fra bøkene.

– Knepet er ganske enkelt å holde på hjerte og sjel ved det som gjorde figurene vellykket til å begynne med, og fortelle nye historier på en mest mulig moderne måte, sier serienes redaktør, Jim Salicrup ved forlaget Papercutz. Han har lang erfaring i å arbeide med etablerte figurer, fra Spider-Man og Zorro til Dracula og X-Files' Mulder og Scully.

Både miljøet i seriene og figurene er bevisst modernisert for å fenge unge lesere. Japanske tegneserier (manga) er blitt voldsomt populært i USA. Seriene ligger nært opp til manga både i figurtegningene og fortellermåten.

– Det er et stort publikum som nå oppfatter mangastilen som den moderne tegneserieformen, forklarer redaktør Salicrup. Han mener mangastilen er mer naturalistisk enn den vanlige amerikanske superheltstilen, og derfor bedre egnet til å skildre realistiske menneskelige figurer og situasjoner som er poenget i Hardyguttene og Nancy Drew.

– Vi forsøker ikke å skape autentisk mangamateriale, vi forsøker å presentere spennende historier om disse virkelig kule figurene på en moderne, frisk og lesevennlig måte.

Andre saker på Tegneserier.no:
100 år på lisens
- verdens eldste tegneserie-merchandise jubilerer i disse dager

Barnlig moro
- Tegneserien av Gråtass-filmen er anmeldt!

I skyggen av to tårn
- bearbeiding av terroraksjonen 11. september vekker oppsikt

Nytt nettkurs for unge serieskapere
- Unge serieskapere får nå tips på nettet om hvordan man lager tegneserier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag