*Nettavisen* Nyheter.

Hareide: - Det er mye kjærlighet i luften

LYKKELIGE: Knut Arild Hareide og kjæreste Lisa Marie Larsen er lykkelig forelsket. Foto: SOMMERÅPENT/NRK (NRK)

En hemmelighetsfull Knut Arild Hareide reiser på ferie med kjæresten for første gang.

07.07.11 12:23

Både som politiker og på kjærlighetsfronten smiler livet til den unge og lovende partilederen for tiden. Onsdag stilte han og kjæresten opp i Sommeråpent på NRK.

Der fortalte Knut Arild Hareide og kjæresten Lisa Marie Larsen at de to skal tilbringe sommerferien hos Larsens foreldre.

- Vi skal ikke til Syden, men til Sørlandet og besøke «svigers». Jeg er mer nervøs for det enn jeg var for hele landsmøtetalen egentlig, sier Hareide i innslaget.

Giftermål?
Hareide og Larsen fortalte at de to har vært på storbyferie i Stockholm hvor de besøkte ulike gallerier og kunstutstillinger.

- Jeg er veldig kunstinteresserte, så Knut Arild er veldig tålmodig her, sier Larsen.

- Jeg er ikke så interessert da, men jeg blir med, føyer Hareide til.

En hemmelighetsfull Hareide humrer for seg selv når han blir spurt om giftermål.

- Hehe... Jeg skal ikke fri på NRK nei, men det er mye kjærlighet i luften. Jeg håper også vi blir gift før det kommer barn, forteller han.

- Halleluja for Hareide
Det meste går Hareides vei for tiden. KrF er i vinden for tiden og de borgerlige sentrumspartiene får flere velgere.

Ifølge en partiledermåling utført av Respons Analyse for Aftenposten den 21. juni får Hareide gode karakterer av velgerne.

Han slår her til med 3,5 i karakter. Hareides forgjenger Dagfinn Høybråten noterte lave 2,8 for et halvt år siden – etter at han hadde lansert sin avgang. Høybråten vaket rundt 3,0.

I Aftenpostens velgerpanel lagt fram i papirutgaven mandag scorer nok en gang Hareide høyt.

På spørsmålet om det er noen partiledere som har gjort et spesielt godt inntrykk i det siste, scorer han bedre enn både Kristin Halvorsen (SV) og Liv Signe Navarsete (Sp) og får lik score som Siv Jensen (Frp).

Tilsig av nye velgere
KrF er også ett av de partiene som opplever tilsig av nye velgere hvor de har snappet 10.000 velgere fra Frp på ett år. Motsatt vei har det gått 3.000 velgere.

- Her ser vi en Hareide-effekt og det nesten før han har startet. Endringene er ikke veldig store, men dette viser at KrF har et potensial for vekst under Hareide, sier valgforsker Frank Aarebrot til avisen.

Hareide selv har et mer dempet forhold til sin egen posisjon.

- Det er en positiv nysgjerrighet rundt KrF og meg som person. Det viser at vi har muligheter, men jeg vil være forsiktig med å kalle det en Hareide-effekt, sier han.

Mer frampå
Professor i statsvitenskap, Anders Todal Jenssen, mener partiet har fått en effekt av at Høybråten ga seg som partileder.

- Noe av det som var situasjonen før landsmøte var at Høybråten en som satt på oppsigelse. Det preget partiet ved at det ikke kom noen utspill i den perioden han satt på oppsigelse i det hele tatt. Nå har Hareide overtatt og han oppfattes som ny og ubesudlet og det er positive forventninger til hva han kan klare, sier han til Nettavisen.

Todal Jenssen påpeker at Hareide har vært mye mer frampå og aktiv enn det Høybråten var. Som følge av dette blir han mer synlig og skaper begeistring på lokalt plan.

- La død spekulasjonene
Hareide gikk selv ut i Dagbladet og avkreftet ryktene om at han var homofil.

Etterpå uttalte han følgende til VG.

- Jeg har homofile venner og er opptatt av at homofile skal respekteres. Men selv er jeg altså hetero, sa Hareide.

Å stille opp i Sommeråpent med kjæresten, tror Todal Jenssen har en positiv effekt.

- Hareide og hans rådgivere måtte legge død alle spekulasjoner om at han kanskje ikke var veldig interessert i kvinner. Dette med kjæresten kan ha beroliget enkelte velgere, men stort sett ser de fleste velgerne ganske åpent på dette, fortsetter Todal Jenssen.

Han mener at det ikke er noe minus om partilederen er kjekk og grei og at profilering gjennom TV-ruta har blir mer og mer vanlig.

- Denne typen profilering har blitt veldig vanlig. Jeg tror kanskje at slike ting ikke spiller så stor rolle for de som er mest interessert i politikk. For flertallet som ikke er så interessert, kan slike presentasjoner bidra til noe positivt for partilederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.