RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide: - Eneste parti som løfter abortsaken

Oslo (NTB): Familiepolitikk, abort og ekteskapslovgivning preget NRKs utspørring av KrF-leder Knut Arild Hareide. Færre aborter og flere barn står øverst på partiets ønskeliste.

- KrF vil verne om livet fra et egg er befruktet. Å gradere livet etter uke 8, 12, 18 og 22 er veldig vanskelig mener vi, derfor er det å unngå aborter en viktig sak for KrF, sier Hareide.

Han understreker at partiet ikke vil tilbake til nemndordningen på 1970-tallet, men at KrF vil ha en ny abortlov som sikrer livsrett for ufødt liv.

- Annenhver kvinne i Oslo mellom 20-24 år tar abort, og vi har over 15.000 aborter hvert år her i landet, men KrF er det eneste partiet som kjemper for det ufødte liv, påpeker Hareide.

Færre aborter vil også løse et annet problem, mener han: Flere barn i Norge. KrF vil dessuten styrke en rekke støtteordninger for barnefamiliene, særlig for studenter og arbeidsledige, som i dag får lite i forhold til folk som er i jobb.

- For å få et bærekraftig samfunn på lang sikt, trenger vi flere barn. Hvis de som hadde tenkt å få ett barn, får to, og de som hadde tenkt å få to, får tre, er det noe av det mest lønnsomme vi kan få til, sier Hareide, som selv nylig giftet seg og ble far. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere