*Nettavisen* Nyheter.

Hareide: - Et angrep på våre verdier og vårt demokrati

FORDØMMER: Knut Arild Hareide fordømmer det han mener er et angrep mot Tor Mikkel Wara og hans familie i et nytt innlegg på Facebook. Foto: Montasje/NTB scanpix

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide går hardt ut mot det han betegner som et angrep på demokratiet etter at bilen til Wara brant i natt.

15.03.19 09:40

Natt til søndag brant det i bilen til justisminister Tor Mikkel Wara. Brannen ble raskt slukket, og saken ble overført til PST.

En talsmann for PST uttalte søndag morgen til VG at det er naturlig å se brannen i sammenheng med tidligere hendelser knyttet til justisministeren.

Bilen til Wara har blitt forsøkt påtent ved en tidligere anledning, og senest i desember ble både bilen og huset tagget ned med hakekors og ordet «rasist».

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide går hardt ut mot det han kaller et angrep mot det åpne samfunn i et innlegg på Facebook.

- Dette er ikke bare et angrep mot Wara og hans familie - men mot det åpne samfunnet vi ønsker med nær kontakt mellom politikere og folket, skriver Hareide i innlegget.

Klikk på bildet for å forstørre.

HARDT UT: Knut Arild Hareide går hardt ut mot det han kaller et angrep på våre verdier og demokrati etter en bilbrann i justisminister Tor Mikkel Wara i natt. Foto: Skjermdump/Facebook

Han skriver videre at det er ofte en belastning å være nærstående av politikere, og at de forstår og føler med familien Wara i det ubehag og den utryggheten de opplever nå.

- Ingen som stiller seg til samfunnets tjeneste skal oppleve dette! Det river ned noe av det flotteste i vårt samfunn - tilliten og tryggheten mellom oss, avslutter Hareide i innlegget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.