Gå til sidens hovedinnhold

Hareide: - Ikke åpning av Lofoten de neste fire år

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide vil ikke ha åpning av havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen i neste fireårsperiode. Men han vil heller ikke love vern til «evig tid».

Etter at Aps programkomité i forrige uke så klart gikk inn for konsekvensutredning i neste stortingsperiode, er oppmerksomheten rettet mot småpartiene, i og utenfor regjering.

De tre store - Ap, Høyre og Frp - er alle mer eller mindre erklærte tilhengere av leteboring, så spørsmålet er hva de fire små kan oppnå innenfor den ene eller andre blokken.

KrF og Venstre har som mål å få til et regjeringsskifte hvis det blir borgerlig flertall, men det er høyst uklart hvordan deres Lofoten-motstand vil overleve i et slikt samarbeid. Hareide skjønner at velgerne synes dette er uklart.

- Det er ingen gode grunn til å åpne disse feltene nå. Men vi går heller ikke inn for å verne dem for evigheten, slik Venstre og SV gjør. Det er ikke uforenlig å ønske et regjeringsskifte og samtidig ville verne Lofoten og Vesterålen. KrF har funnet gode løsninger med Høyre tidligere, sier Hareide til NTB. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget