*Nettavisen* Nyheter.

Hareide: - Må gjenreise tilliten til politiet

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide mener det er tvingende nødvendig å gjenreise tilliten til politiet. Han betegner spriket mellom kommisjonen og politiets egenevaluering som et paradoks.

13.08.12 16:27

Hareide var rystet etter kommisjonsrapportens grundige beskrivelse av systemsvikt og mangelfull ledelse. Men KrF-lederen synes det er for tidlig å henge skyld på enkeltdepartementer eller enkeltpersoner.

- Dette var en usedvanlig grundig og sterk gjennomgang, en ubehagelig sannhet. Det var slående mangler som kom fram. Men dette er likevel første skritt på vei til en forbedring, sier Hareide.

Han mener det var to saker som i særdeleshet utpekte seg: Den tydelige kritikken av politiets organisering og evne til å handle i en krisesituasjon, og den manglende sikkerheten rundt regjeringskvartalet.

KrF-lederen sier seg enig med kommisjonen om at det haster med å følge opp rapporten, først gjennom en politisk behandling i regjering og deretter i Stortinget.

- Det er for tidlig å peke ut enkelttiltak som haster mer enn andre, men vi har jo de 31 forslagene fra kommisjonen å jobber etter. Det er behov for konkret handling, det sier kommisjonen klart, legger han til. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.