RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide: - Vi har sett ondskapens realitet

Oslo (NTB): - Kampen mot terror krever en forsterket, overordnet beredskapsplan. Vi skal svare med mer demokrati og åpenhet, men ikke være naive. Dette sa 22. juli-komiteens leder, Knut Arild Hareide, da rapporten ble debattert i Stortinget torsdag.

- Verden er ikke bare god. Vi har sett det ondes realitet. Terror kan til sjuende og sist kan bare bekjempes med holdninger. Men det er en rekke tiltak som kan settes i verk for å avverge at vi får et nytt 22. juli, sa komitélederen.

Den særskilte komiteen har samlet seg om en enstemmig innstilling med 14 konkrete forslag. Stikkord er blant annet raskere responstid, bedre samarbeid mellom politi og forsvar, permanent helikopterberedskap, sikring av viktige bygninger og bedre varslingsrutiner.

Anders Anundsen (Frp) understreket at politiet må be om assistanse fra Forsvaret mye raskere enn det ble gjort 22. juli.

- Det er bedre å spørre en gang for mye enn for lite. Norge hadde dessuten ikke et fungerende system for riksalarm. Her må ny teknologi tas i bruk. Politiets responstid og instruksen om inngripen i skarpe hendelser som pågår, må gjennomgås og endres i lys av 22. juli, sa Anundsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere