RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide: Brudd med sentrumspartienes politikk

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide mener det ikke er tvil om at den påtroppende regjeringen bryter med sentrumspartienes politikk når det gjelder landbruk.

- Jeg må nok si at området landbruk og distrikt nok er noen av områdene jeg ser det kommer til å bli krevende. Det er fordi den politikken som Høyre og Frp her kommer med, bryter med det som er sentrumspartiene Venstre og KrFs politikk på dette området, sier Hareide til NRK tirsdag morgen.

I samarbeidsavtalen som Venstre og KrF også er med på, står det at avtaleinstituttet i landbruket opprettholdes, og det legges vekt på forutsigbarhet og reformer som kan gi økt lønnsomhet.

KrF-lederen mener det er for tidlig å konkludere med at Høyre og Frp bryter med intensjonene i samarbeidserklæringen til de fire partiene.

- De påpeker at importvernet har noe positivt med seg, at det betyr noe bra for landbruket. Samtidig sier de at det har negative effekter, blant annet når det gjelder prisene på matvarene. Hvordan skal vi da forholde oss til importvernet når det har både positive og negative sider? Det vet vi ikke i dag, sier Hareide.

Samtidig legger han ikke skjul på at han er langt fra overrasket over landbrukspolitikken i regjeringsplattformen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere