RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide: Den mest alvorlige svikten siden krigen

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide sier sikkerhetssvikten 22. juli i fjor var den mest alvorlige siden 2. verdenskrig. Han peker på at svikten er mer alvorlig enn regjeringen tidligere har opplyst.

Under sitt innlegg etter statsminister Jens Stoltenbergs redegjørelse for Stortinget om 22. juli-kommisjonens rapport, listet Hareide opp en rekke punkter der kommisjonen hadde funnet svakheter som ikke stemte med det regjeringen har opplyst tidligere. Det gjaldt blant annet utsendelse av riksalarm.

- Jeg mener at når det er gitt feilinformasjon fra regjeringen, er det viktig at denne feilinformasjonen blir rettet opp, sier lederen for Stortingets 22. juli-komité.

- Nå trengs en regjering som ikke tolker sin utøvende makt i den betydningen at man skal tenke på saken, men forstår at jobben ikke er gjort før oppdraget er forstått og gjennomført. Vi kan ikke kreve mindre, sier Hareide.

I sin replikk forsvarte Stoltenberg sin tidligere justisminister Knut Storberget, som kom med redegjørelsen Hareide viste til 11. november i fjor.

- Storberget la fram de faktaene vi hadde, men vi tok klart forbehold om at det kunne komme utfyllende informasjon senere. Og i stortingsmeldinga i vår pekte vi for eksempel for dårlig informasjonsflyt i departementene, og at det ikke ble satt stab i Justisdepartementet. Det var ikke Gjørv-kommisjonen som kom med den nyheten, sa statsministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere