– Dette kan bli min siste dag som partileder, sa Hareide til pressekorpset på vei inn til møtet.

– Jeg kan komme til å gå av i dag, men det blir ikke i det første møtet.

KrFs landsstyre samlet seg litt etter klokken 14 på Gardermoen for å ta stilling til regjeringsplattformen.

– Vårt landsstyre skal gi et råd til stortingsgruppen, som tar beslutningen. Så er det eventuelt et nytt landsstyremøte senere i dag, der jeg vil gå av. Men vi må være kjent med beslutningene fra Høyre, Frp og Venstre før det eventuelt skjer, utdyper KrF-lederen.

Han sparket i gang en intens og opprivende intern prosess i KrF da han før jul anbefalte partiet å søke samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. KrF vraket imidlertid Hareides råd og har nå avsluttet regjeringsforhandlinger med Venstre, Frp og Høyre.

Hareide var spent før torsdagens landsstyremøte.

– Vi kjenner ikke detaljene og helheten i regjeringsplattformen. Jeg har lest deler av erklæringen, men ikke helheten og sisteutkastet. Jeg tror det er størst sannsynlighet for at KrF sier ja i dag, sier han.

Hareide avviser nok en gang at han er aktuell som statsråd i en eventuell ikke-sosialistisk flertallsregjering.

– Det er ikke naturlig for meg, sier Hareide.

KrFs nestleder Olaug Bollestad ville ikke på forhånd avsløre noe av innholdet i regjeringsplattformen hun skal presentere for landsstyret på Gardermoen torsdag ettermiddag.

– Nå skal vi legge fram et forslag vi har tro på selv for vårt landsstyremøte, sa Bollestad til pressefolk på vei inn til møtet.

Hun sier det er nydelig å komme ut etter å ha sittet inne så lenge, men presiserer at hun har hatt det godt.

På spørsmål om hun blir fungerende leder i løpet av dagen, svarer Bollestad:

– Det får vi se.

KrFs forhandlingsleder Kjell Ingolf Ropstad beskriver forhandlingene på Granavolden Gjæstgiveri som noe av det mest intense han har vært med på.

– Det har vært ekstremt intenst, men jeg er jo som ivrig elgjeger glad i å sitte på post og vente, så jeg er tålmodig, sa KrF-nestlederen da han kom til partiets landsstyremøte på Gardermoen torsdag.

– Det har vært viktig å lage en stor plattform som kan omfatte alle områder og ta opp i seg alle de politiske sakene vi tror kan komme framover. Det krever tid, når man er fire partier som skal diskutere, sa Ropstad.

(©NTB)

Les også: Siv Jensen: - Uakseptabelt av Amundsen