Gå til sidens hovedinnhold

Hareide: - En av Stoltenbergs bedre taler

Oslo (NTB): Jens Stoltenbergs nyttårstale var en av hans bedre, mener KrF-leder Knut Arild Hareide. Men han savnet substans om miljøsatsing.

Hareide likte at statsministeren viste til konkrete eksempler på personer som har stått opp mot mobbing, som 15-årige Juliane Asdal fra Tromøy og hennes Facebook-kampanje.

- Dette var en av Jens Stoltenbergs bedre taler. Jeg deler hans syn på at holdningen til mobbing er noe hver og en må jobbe bevisst med hele tida. Dette var også et viktig tema for Kjell Magne Bondevik, sier han til NTB.

Hareide savnet imidlertid noen ord om den viktige innsatsen frivillige organisasjoner gjør i det norske samfunnet. Jens Stoltenberg nevnte i nyttårstalen at Norge i år skal troppe opp innsatsen i klimakampen, og at de vil lede an når verdens land skal samle seg om miljøkutt.

- Han bruker store ord på miljø. Men ser man i på det Norge gjør i praksis, så er det egentlig ikke så imponerende, mener Knut Arild Hareide.

KrF-lederen syntes også statsministeren trakk en vel forenklet parallell i uttalelsen om at « Det er lettere å få oppfylt den amerikanske drømmen i Norge enn i Amerika».