RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide gjenvalgt som leder for Kristelig Folkeparti

Trondheim (NTB): Knut Arild Hareide ble lørdag gjenvalgt som leder for Kristelig Folkeparti. Han får med seg de samme to nestlederne i to nye år.

Hele ledertrioen i KrF ble gjenvalgt ved akklamasjon, hylende jubel og ikke så rent lite ståhei på landsmøtet i Trondheim lørdag formiddag. Verken Hareide, 1. nestleder Dagrun Eriksen eller 2., nestleder Bjørg Tysdal Moe hadde motkandidater.

Alle som en måtte klatre opp på stolene sine for å veive med blomsterbuketter og motta landsmøtesalens hyllest.

- Jeg gleder meg utrolig til de månedene vi har foran oss. Vi er bedre forberedt og i bedre stand til å gjøre et godt valg nå enn hva vi var foran dette landsmøtet, sa Hareide i en kort takketale.

Den unisone oppslutningen om hans lederskap, kan tolkes som et uttrykk for at partiorganisasjonen stiller seg samlet bak og er fornøyd med hans strategi- og fornyelsesprosjekt. Siden landsmøtet i 2011 har KrF vedtatt en ny politisk strategi, for første gang åpnet for formelt samarbeid med Fremskrittspartiet og ikke minst har Hareide ledet partiet gjennom prosessen som sent fredag kveld endte med at et stort flertall stemte for å fjerne kravet om at KrFs tillitsvalgte må bekjenne seg til den kristne tro. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere