RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide innrømmer å ha sviktet i reservasjonssaken

Partileder Knut Arild Hareide mener han ikke har gjort en god nok jobb med å forklare reservasjonsrettten.
Partileder Knut Arild Hareide mener han ikke har gjort en god nok jobb med å forklare reservasjonsrettten. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
KrF-lederen sier han ikke har forklart reservasjonsretten godt nok.

– Jeg har ikke gjort en god nok jobb med å forklare at det skal være mulig å opprettholde rettighetene kvinner har til å ta selvbestemt abort, og opprettholde prinsippet om samvittighetsfrihet for leger, sier Hareide til VG.

Hareide har fulgt debatten om reservasjonsretten fra sidelinjen i tre måneder mens han har vært hjemme med pappaperm. Nå er KrF-lederen tilbake på jobb. Han sier han er overrasket over bråket som saken har skapt.

Han mener Høyre har drevet med dobbeltkommunikasjon, og viser til en lang rekke ordførere som har sagt at de ikke vil tillate reservasjonsrett i sine kommuner. Det har svekket troverdigheten til forslaget, mener han.

Etter at høringsfristen for det omstridte forslaget utløper 30. april forventer han «gode samtaler» med helseminister Bent Høie (H) om saken. Hareide sier KrF ønsker å endre forslaget slik at kommunene ikke selv får styre hvem som skal få reservasjonsmulighet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere