Gå til sidens hovedinnhold

Hareide: - Kan ikke huske sist klima ble droppet

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide skryter av Erna Solbergs første nyttårstale, men er skuffet over at hun ikke nevnte klimakampen.

- Jeg kan ikke huske sist en nyttårstale ikke inneholdt klima, sier Hareide til NTB etter å ha hørt Solbergs jomfrutale som statsminister.

- Jeg var nær å gi terningkast seks, men det kan jeg ikke når hun ikke tar med klima. Det synes jeg er veldig rart at hun ikke gjør, etter at det var det hun ble mest kritisert for da hun la fram regjeringsplattformen. Hun må vise et reelt klimaengasjement, sier Hareide.

Han mener Solberg holdt en varm og nær tale, og at uttrykket «Jern-Erna» nå er kraftig svekket i befolkningen. Hareide vil ikke uten videre gå med på at utelatelsen av klimavisjoner betyr at dette er en sak regjeringen ikke bryr seg om.

- Men den står nok ikke på toppen av Erna Solbergs private liste. Det er utfordringen KrF og Venstre har sammen. Vi er nødt til å løfte klimaet hele tida, sier Hareide.

Han legger til at han har egenerfaring med at ikke alt får plass i nyttårstaler. Men både hans tidligere sjef Kjell Magne Bondevik og Jens Stoltenberg passet oftest på å få med klimaproblemet i sine taler. (©NTB)