RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I SORG: Knut Arild Hareide sier dødsulykken preger og berører Krf. Partikollega Ingmar Ljones (70) mistet sine to døtre i ulykken. Foto: Scanpix
I SORG: Knut Arild Hareide sier dødsulykken preger og berører Krf. Partikollega Ingmar Ljones (70) mistet sine to døtre i ulykken. Foto: Scanpix

Hareide mistet venninnen i mc-ulykke

Sist oppdatert:
- Det berører og preger oss.

Krf-leder Knut Arild Hareide er sorg etter at hans gode partikollega Ingmar Ljones mistet sine to døtre - Astrid Ljones Fjærestad (47) og Åslaug Ljones Løklingholm (45) - i en mc-ulykke søndag.

- Det var ufattelig trist å få melding om at vår kjære tidligere ordfører i Bergen og tidligere stortingsrepresentant Ingmar Ljones mistet sine to døtre i denne forferdelige ulykken. Jeg tror alle i partiet kjenner på en ulidelig smerte, sier Hareide til Nettavisen.

Hareide kjente selv den ene datteren godt, i tillegg til at han i mange år har vært partikollega med Ingmar Ljones.

- Jeg tror ikke jeg helt finner ordene i dag, sier Krf-lederen.

Han har også delt sine tanker rundt ulykken på sin Facebook-profil.

- Våre bønner går til familien
Ingmar Ljones var ordfører i Bergen fra 1995 til 1999 og fra 2000 til 2001. Han var også innvalgt på Stortinget for Hordaland fra 2001 til 2005. Han er fortsatt en populær mann innad i partiet og i politikken.

- Dette berører og preger oss i Krf, noe jeg også formidlet direkte til Ingmar i dag. Våre tanker og bønner går til familien og alle som opplever denne dype sorgen. Jeg tror ikke helt vi kan forstå den smerten han og familien kjenner i dag, sier han videre.

Hareide omtaler Ljones som, i sin tid, kanskje den mest framtredende lokalpolitikeren partiet hadde.

Kjørte samme sykkel
De to søstrene satt på den samme motorsykkel da en bil skal ha kommet over i deres kjørefelt og kollidert med motorsykkelen.

– De ble bekreftet omkommet kort tid etter at ambulanse kom til stedet, sier operasjonsleder Håkon Tornes ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Familien og føreren i den andre bilen var uskadd.

– Men dette har vært en tøff opplevelse, så også de er ivaretatt av helsevesenet. Fører av bilen har fått status som siktet for å ivareta hans rettigheter. Vi har tatt blodprøve av ham, men det er ingen mistanke om promille. Førerkortet hans er beslaglagt rutinemessig, siden dette var en dødsulykke, sa Tornes til BA.

– Vi driver fremdeles etterforskning av ulykken og vil i dag avhøre flere vitner, sier lensmann i Tysvær Racin Tjøsvoll mandag formiddag.

Det skal ikke ha vært noen unormal fart knyttet til ulykken.

Ulykken skjedde ved 17-tiden søndag. Fartsgrensen på stedet er 70 kilometer i timen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere