Krf-leder Knut Arild Hareide er sorg etter at hans gode partikollega Ingmar Ljones mistet sine to døtre - Astrid Ljones Fjærestad (47) og Åslaug Ljones Løklingholm (45) - i en mc-ulykke søndag.

- Det var ufattelig trist å få melding om at vår kjære tidligere ordfører i Bergen og tidligere stortingsrepresentant Ingmar Ljones mistet sine to døtre i denne forferdelige ulykken. Jeg tror alle i partiet kjenner på en ulidelig smerte, sier Hareide til Nettavisen.

Hareide kjente selv den ene datteren godt, i tillegg til at han i mange år har vært partikollega med Ingmar Ljones.

- Jeg tror ikke jeg helt finner ordene i dag, sier Krf-lederen.

Han har også delt sine tanker rundt ulykken på sin Facebook-profil.

- Våre bønner går til familien
Ingmar Ljones var ordfører i Bergen fra 1995 til 1999 og fra 2000 til 2001. Han var også innvalgt på Stortinget for Hordaland fra 2001 til 2005. Han er fortsatt en populær mann innad i partiet og i politikken.

- Dette berører og preger oss i Krf, noe jeg også formidlet direkte til Ingmar i dag. Våre tanker og bønner går til familien og alle som opplever denne dype sorgen. Jeg tror ikke helt vi kan forstå den smerten han og familien kjenner i dag, sier han videre.

Hareide omtaler Ljones som, i sin tid, kanskje den mest framtredende lokalpolitikeren partiet hadde.

Kjørte samme sykkel
De to søstrene satt på den samme motorsykkel da en bil skal ha kommet over i deres kjørefelt og kollidert med motorsykkelen.

– De ble bekreftet omkommet kort tid etter at ambulanse kom til stedet, sier operasjonsleder Håkon Tornes ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Familien og føreren i den andre bilen var uskadd.

– Men dette har vært en tøff opplevelse, så også de er ivaretatt av helsevesenet. Fører av bilen har fått status som siktet for å ivareta hans rettigheter. Vi har tatt blodprøve av ham, men det er ingen mistanke om promille. Førerkortet hans er beslaglagt rutinemessig, siden dette var en dødsulykke, sa Tornes til BA.

– Vi driver fremdeles etterforskning av ulykken og vil i dag avhøre flere vitner, sier lensmann i Tysvær Racin Tjøsvoll mandag formiddag.

Det skal ikke ha vært noen unormal fart knyttet til ulykken.

Ulykken skjedde ved 17-tiden søndag. Fartsgrensen på stedet er 70 kilometer i timen.