RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide vil ikke tvinge kommuner til sammenslåing

Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen)
Mener frivillighetslinjen er en god linje.

KrF-leder Knut Arild Hareide taler varmt om kommunesammenslåing, men advarer mot å bruke tvang.

Det hersker bred uenighet på landsmøtet i Kristelig Folkeparti om i hvor stor grad Stortinget skal legge press på kommuner for å for dem til å slå seg sammen. Færre og større kommuner kan gi mange positive effekter, men virkemiddelet må være gulrot og ikke pisk, ifølge partileder Knut Arild Hareide.

– Jeg ser gjerne for meg endringer i kommunestrukturen, men jeg mener frivillighetslinjen er en god linje, sa han da han lørdag inviterte pressen til lunsj under landsmøtet i Trondheim.

Landsmøtet skal i løpet av helga vedta å jobbe for kommunesammenslåinger, men delegatene må velge mellom to alternativer. Det ene sier tydelig at sammenslåinger må skje frivillig, mens det andre gir Stortinget ansvar for å påskynde sammenslåinger. I kommunekapittelet i forslaget til partiprogram blir ikke tvang nevnt eksplisitt.

– Vi kan i sterkere grad bruke positive insentiver nettopp for å kunne få til positive endringer, men jeg vil ikke å sette lokalsamfunn opp mot hverandre, der det er sterke ønsker om ikke å gå sammen, sa Hareide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere