Gå til sidens hovedinnhold

Hareide ville bli arbeids- og sosialminister

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide hadde lenge tro på en firepartiregjering. Det var arbeids- og sosialminister-posten som fristet ham mest.

- Hvis vi hadde blitt enige om en politisk plattform og Erna (Solberg red.anm.) hadde spurt meg om hva jeg helst ville jobbe med, så hadde jeg nok svart arbeids- og sosialminister, sier Hareide i et intervju med VG.

Onsdag i forrige uke anbefalte han partiet å ikke gå inn i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet på bakgrunn av grunnlaget som da lå på bordet under regjeringssonderingene. Det var imidlertid ikke endelig avgjort sist fredag, men han vurderte da et nei som mest sannsynlig.

- På mandag ga jeg partiet argumenter for og mot, men min anbefaling hellet mot et nei. Vi hadde blitt enige om mye, men helheten var at vi sto for langt fra hverandre, sier Hareide, som innrømmer at det var skuffende.

- Jeg kjenner jo på en personlig skuffelse over at jeg ikke blir en del av regjeringen. Når man er i politikken, vil man gjerne få utrettet mest mulig, og det får man som statsråd, sier KrF-lederen.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene