*Nettavisen* Nyheter.

Håret avslører din livsstil

Noen forskere har lansert en teori om at du kan se på en kvinnes hår om hun er lett å få til sengs. Andre har mer håndfaste beviser for hva håret sier om en person.

27.05.04 10:07

Håret avslører det meste om et menneske. Blant annet etnisk opprinnelse, kosthold, livsstil og hvilke omgivelser man oppholder seg i, melder Reuters Health.

Akkurat som neglene er håret dødt, og ved å analysere et hårstrå kan man se hva som har påvirket kroppen menes det vokste ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Håret ditt avslører hva du spiser, hvor du bor, din livsstil og vaner. Håret er hva du gjør, sier Emma Freeman ved London's Natural History Museum.

Løft en elefant
Dersom du for eksempel røyker, drikker eller bruker narkotiske stoffer vil informasjon om dette lagres i håret som vokser 0.3 to 0.5 millimeter hver dag.

Håret kan også avsløre din etniske opprinnelse. Det eneste forskerne ikke klarer å finne ut er kjønnet til personen som hårstråene stammer fra.

I gjennomsnitt har hver person opp til 150.000 hårstrå på hodet. Et hårstrå kan holde en vekt på hele 100 gram. Totalt kan alt håret fra et hode i teorien dermed brukes til å løfte to elefanter, opplyser forskerne. Asiatenes hår er det som gror raskest i verden, og er også det mest elastiske håret. Folk fra Asia har også minst sjanse for å miste håret.

Hva håret sier om kvinner
Uekte blondiner med bleket hår oppfattes som dumme og lette å få til sengs, mener professor Rose Weitz.

Les mer om kvinner og hår

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.