Håret avslører kvinner

Ifølge en amerikansk psykologiprofessor er det en viss sannhet i mytene om kvinners hårfarge. Se hvilke signaler håret sender ut.

14.04.04 12:33

Rose Weitz er professor i sosiologi ved Universitetet i Arizona. Hun har studert sammenhengen mellom kvinners hårfarge og personalitet. Denne forskningen har dannet grunnlaget for hennes nye bok «Rapunzel`s daughters - what women`s hair tells us about women`s lives», skriver Aftombladet.

Her blander hun vitenskapelige studier med iakttakelser fra popkulturen. Hun slår fast at det finnes mange unntak og at alle typer kvinner kan ha alle typer hår, men likevel er det mange fordommer som stemmer.

Noen av hårtypene som Weitz beskriver:
Stort luftig hår
signaliserer underklasse. Typisk eksempel: Monica Lewinsky

Foto: Ap/scanpix

Uekte blondiner med bleket hår oppfattes som dumme og lette å få til sengs. Typisk eksempel: Marilyn Monroe

Ekte blondiner anses som de vakreste og behandles best av menn. Men de kan også oppfattes som lette på tråden. Typisk eksempel: Pamela Anderson

Ekte blondiner kan også oppfattes som sofistikerte isdronninger. Typisk eksempel: Gwyneth Paltrow.

Langt mørk hår signaliserer at kvinnen er intellektuell og seriøs. Typisk eksempel: Catherine Zeta-Jones

Kortklipt hår velges ofte av lesbiske kvinner som vil vise verden styrke og tro på sin seksuelle legning. Typisk eksempel: Rosie O" Donell.

Kvinner med rødt hår er ofte sinte, morsomme eller bare hete. Typisk eksempel: Nicole Kidman.

Å barbere seg på hodet er ifølge Weitz den ultimate måten å signalisere at man er frigjort på. Men da blir det vanskelig å tiltrekke seg menn, opplyser hun.

- Hvordan folk oppfatter hårfrisyrer og hårfarger kan være lurt å tenke på når man vil gjøre inntrykk på noen, for eksempel når man skal søke jobb, sier Weitz.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag