RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harolding på Highgate

Highgate cemetary ble etablert i 1839 og er én av verdens vakreste kirkegårder.
Highgate cemetary ble etablert i 1839 og er én av verdens vakreste kirkegårder. Foto: Ingvald Bergsagel (Reiser & ferie)
Sist oppdatert:
Se bilder fra verdens vakreste kirkegårder.

Det kan virke som en morbid ting å drive med i ferien, men å besøke kirkegårder kan være både stemningsfullt og interessant. Det finnes sågar et begrep for aktiviteten, nemlig "harolding", etter Hal Ashbys rørende kultkomedie "Harold & Maude" (1971), der tittelens Harold har en sterk dødsfascinasjon.

Én av verdens vakreste kirkegårder er Highgate Cemetery i London, der blant annet Karl Marx, George Eliot og Douglas Adams ligger begravd. Det er likevel ikke kjendisfaktoren som gjør stedet til en attraksjon. De labyrintiske og overgrodde, viktorianske gravmonumentene med fascinerende symbolikk og melankolske engler, gir dette stedet en helt spesiell stemning. Den kan både oppleves romantisk, skremmende eller beroligende, avhegig av hva du selv bringer til opplevelsen.

*

I Ohlsdorf i Hamburg ligger verdens største ikke-militære gravlund. Kirkegården, som ble grunnlagt i 1877, har 12 kapeller, mer enn 256.000 graver og et veinett på rundt 17 km. Det er til og med 25 bussholdeplasser innenfor parkens grenser.

Foto: Ingvald Bergsagel, Kjersti Veel Krauss

4815

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere