Gå til sidens hovedinnhold

Harry-fjerner skal bedre Frp-image

Finn Egil Holm var sentral da Drammen fjernet harry-stempelet. Nå tar han fatt på Fremskrittspartiets omdømme.

– Jeg sier ikke at Fremskrittspartiet er spesielt harry, men vi har en jobb å gjøre med å få fram sakene våre. Mye av det vi gjorde i Drammen kan overføres til den jobben jeg skal i gang med nå, sa Holm da han fredag hadde sin første dag som ny generalsekretær i Frp.

Hoggestabbe
Ut av døra og rett over gata fra partikontoret til Stortinget vandrer Geir A. Mo, som har vært øverste administrative sjef i Frp i 17 år.

– Velkommen som partiets hoggestabbe, sa Mo. Han får nå tittel som stabssjef og en mer tilbaketrukket rolle som strategirådgiver for partileder Siv Jensen.

Parti og byråkrati
43 år gamle Holm har vært medlem av Frp siden 1985. Han har hatt flere folkevalgte verv og lønnede oppdrag for partiet.

Holm kommer fra stillingen som samfunnskontakt for helseforetaket Vestre Viken. Han har også vært assisterende rådmann i Drammen og fylkesdirektør i Vestfold fylkeskommune.

Spille på lag
Holms utfordring blir å samle rekkene.

– Du trenger ikke være noen politikkens Einstein for å se at 2011 ikke var Frps kremår. Mange av sakene som preget mediebildet handlet ikke om politikk. Mye av dette handler om å få alle til å spille på samme lag og mot samme mål, sier mannen som i Frp kun går under navnet «Finni». (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett