Gå til sidens hovedinnhold

Harry Potter i nytt eventyr

EA kunngjør at spillet «Harry Potter og halvblodsprinsen» slippes samtidig som filmen med samme navn.

(Spillmagasinet): Samtidig som filmen fra Warner Bros. basert på J.K. Rowlings sjette bok om Harry Potter dukker opp på kino nærmere jul, slippes spillet basert på filmen.

Det skriver EA i en pressemelding onsdag. Spillet utvikles av EA Bright Light Studio, det samme studioet som har gitt oss de tidligere «Harry Potter»-spillene.

- Vi tror at dataspillet fra «Harry Potter og halvblodsprinsen» representerer en ny milepæl innen spill basert på filmer. Teamet har jobbet i nært samarbeid med filmskaperne for å lage en levende interaktiv opplevelse som fanger historien, spenningen og fremfor alt, all moroa fra filmen, sier Harvey Elliott, sjef for EAs Bright Light-studio i Storbritannia, i meldingen.

I spillet er du tilbake på Galtvort for å hjelpe Harry med å overleve det sjette året på skolen. Du får sjansen til å kaste deg ut i spennende trollmannsdueller, blande magiske eliksirer og lede Griffing-laget til seier i rumpeldunk. Du kan også ta del i Ronnys romantiske kaos, etter hvert som historien går mot et dramatisk klimaks og du avslører identiteten til halvblodsprinsen.

«Harry Potter og halvblodsprinsen» slippes på pc, Playstation 3, Xbox 360, Wii, Playstation 2, PSP, Nintendo DS og Macintosh høsten 2008.

Dette skriver EA om handlingen i spillet:

«I Harry Potter og halvblodsprinsen, strammer Voldemort grepet om både gompeverdenen og trollmannsverdenen, og Galtvort er ikke lenger det trygge stedet det en gang var. Harry mistenker at det til og med kan være farer som ligger skjult på selve skolen, men Humlesnurr er mer innstilt på å gjøre ham klar til den siste kampen som han vet snart vil komme.

Sammen jobber de med å ødelegge forsvarsverkene til Voldemort. Som hjelp rekrutterer Humlesnurr sin gamle venn og kollega, den godtroende livsnyteren professor Hortsiam Snilehorn, som han mener har viktig informasjon.

I mellomtiden blir elevene utsatt for angrep fra en helt annen kant, nemlig fra tenåringshormoner som går amok. Harry er tiltrukket av Gulla, men det er også Tommy Ding. Og Lavendel Brun har bestemt seg for at Ronny er mannen for henne, men hun har ikke regnet med sjokoladen til Romilda Vamm!

Og så har vi Hermine, som er kjempesjalu, men fast bestemt på ikke å vise hva hun føler. Mens romantikken blomstrer, er det en elev som ikke lar seg affektere. Han er fast bestemt på å sette spor etter seg, mørke spor.

Det er kjærlighet i luften, men tragedien lurer, og Galtvort kommer kanskje aldri til å bli den samme igjen.»

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året