RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harryhandel fortsatt populært

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Ingenting tyder på at nordmenns hang til å handle billige varer over grensen vil avta med det første. I fjor økte grensehandelen med hele 15 prosent til 13,3 milliarder kroner.

Til sammenligning handlet nordmenn for 12,6 milliarder kroner på dagsturer i utlandet, viser tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I fjor foretok nordmenn over 7,6 millioner dagsturer over grensen for å handle inn billige varer som kjøtt, alkohol og tobakk. Året før foretok vi 6,4 millioner dagsturer.

Bare i siste kvartal i fjor økte grensehandelen med 19,6 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Hovedorganisasjonen Virke mener tallene fra SSB er forstemmende lesning. Direktør Thomas Angell i Virke Dagligvarehandel mener regjeringen nå må komme på banen med tiltak.

– På de siste åtte årene med rødgrønn regjering har det vært en vekst i grensehandelen på 52 prosent. Den forrige regjeringen hadde en politikk som førte til større prisforskjeller mellom Norge og Sverige. Nå må dagens regjering vise at de tar utfordringen på alvor. Vi trenger en politikk som gjør prisforskjellene mindre gjennom lavere avgifter og lavere tollmurer, sier Angell.

Angell irriterer seg særlig over de særnorske emballasje- og sjokolade- og sukkeravgiftene.

Ifølge Virke har tidligere bergninger vist at grensehandelen koster Norge over 10.000 arbeidsplasser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere