*Nettavisen* Nyheter.

Hasjtiltalte nekter for å ha drevet organisert

Aktorene Geir Evanger (t.v.) og Espen Hjelmeland Hanken under første dag av den omfattende hasjsaken i Oslo tingrett torsdag. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fire av de fem hovedtiltalte nektet all straffskyld da en omfattende hasjsak startet torsdag. Til sammen 16 personer sitter på tiltalebenken i Oslo tingrett.

27.02.14 14:46

Oslo (NTB): Fem av dem er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen – den straffeskjerpende paragraf 60a i straffeloven, men nektet for dette, skriver Østlendingen.

En av dem, en 34-åring fra Elverum, innrømmet kjøp av hasj, men nekter for at den ble kjøpt i utlandet og fraktet inn i Norge. Aktoratet mener han står bak salg av 700 kilo hasj.

– Det var på langt nær så mye, sa han ifølge NRK i retten.

Under innledningsforedraget sitt gikk aktor, statsadvokat Geir Evanger, gjennom noe av politiets etterforskning i saken. Blant annet avlyttet politiet et møte mellom de to angivelige hovedmennene på et hotellrom i København.

– På dette hotellet ble det forsøkt å bestille 100 kilo hasj. Men nordmannen fikk bare 36 kilo, sa Evanger.

Til sammen tolv nordmenn, to svensker og to dansker er tiltalt for innførsel og omsetning av hundrevis av kilo med hasj i Norge. Det er satt av hele sju uker til den svært omfattende rettssaken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.