*Nettavisen* Nyheter.

Hastemøte i A-pressen om TV 2-salg søndag kveld

Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Søndag klokka 20 møttes styret i A-pressen for å avgjøre om det blir noe salg av TV 2 til danske Egmont.

08.01.12 21:08

Etter det NTB forstår, kommer styret i mediekonsernet trolig til å gå inn for å selge sin halvdel av TV 2 Gruppen til danske Egmont. Konsernet ble i fjor høst verdsatt til 4,2 milliarder kroner, ifølge Kampanje.

Før helgen ble det hasteinnkalt til det ekstraordinære styremøtet søndag kveld. Et eventuelt salg av TV 2 kan bli offentliggjort før Oslo Børs åpner mandag morgen.

Styreleder Erik Nord i A-pressen ville før møtet ikke kommentere hva som står på dagsordenen på møtet, eller et eventuelt TV 2-salg.

– Omstridt
Heller ikke kommunikasjonsrådgiver Hallgeir Westrum i A-pressen ville kommentere saken idet styremedlemmene samlet seg i lokalene i Akersgata.

– Vi kommer til å informere hvis det er noe å informere om, sa han til NTB.

Allerede rundt tre timer før møtet skulle settes, var ansatterepresentant Eva Grønseth på plass i A-pressens hovedkvarter i Akersgata i Oslo. Hun ville ikke kommentere eller bekrefte dagsordenen for møtet, men uttalte til NRK at salg av TV-kanalen er omstridt. Alle de tre ansatterepresentantene er imot et salg.

– TV 2 har hatt god inntjening, og vi mener det er viktig at konsernet har flere bein å stå på, sa hun.

Stoler på Egmont
De TV 2-ansatte tar saken med fatning. Ansattrepresentant i TV 2-styret, Kjetil H. Dale, tror Egmont vil TV 2 vel.

– Vi mener et godt medieeierskap ikke handler om nasjonalitet, men om publisistisk tradisjon, langsiktighet og vekt på kvalitativt innhold. Alt dette føler vi at Egmont har vist i 20 år, og vi tror ikke de vil bryte den tradisjonen, sier Dale til NRK.

A-pressen og Egmont eier i dag hver sin halvdel av aksjene i TV 2. Næringsminister Trond Giske (Ap) er sterkt imot et salg og er skeptisk til at TV 2 skal stå uten norske eiere. Lederen av LO-forbundet Handel og Kontor er enig.

– Jeg mener det er en tragedie hvis LO og A-pressen bidrar til at en så viktig mediebedrift som TV 2 flagger ut, sier Sture Arntzen til VG.

Strid i LO
Også lederen i det femte største LO-forbundet, Leif Sande i Industri Energi, er imot salget. Han representerer en pikant strid internt i landsorganisasjonen. Den mektige LO-lederen, Roar Flåthen, går inn for salg fordi konsernet – hvor LO og LO-forbund til sammen eier drøyt 45 prosent.

– Jeg er veldig skeptisk. De bør i hvert fall ikke rushe noen avgjørelse, men tenke seg om, sier Sande til VG.

Sture Arntzen avviser i likhet med styremedlem Eva Grønseth at A-pressen må selge seg ut av TV 2 for å finansiere kjøpet av Edda Media.

– Det siste som er lagt fram for LO-sekretariatet, er at finansieringen av kjøpet av Edda var i orden uten salg av TV 2, sier Arntzen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.