RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hastemøte i A-pressen om TV 2-salg søndag kveld

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Søndag klokka 20 møttes styret i A-pressen for å avgjøre om det blir noe salg av TV 2 til danske Egmont.

Etter det NTB forstår, kommer styret i mediekonsernet trolig til å gå inn for å selge sin halvdel av TV 2 Gruppen til danske Egmont. Konsernet ble i fjor høst verdsatt til 4,2 milliarder kroner, ifølge Kampanje.

Før helgen ble det hasteinnkalt til det ekstraordinære styremøtet søndag kveld. Et eventuelt salg av TV 2 kan bli offentliggjort før Oslo Børs åpner mandag morgen.

Styreleder Erik Nord i A-pressen ville før møtet ikke kommentere hva som står på dagsordenen på møtet, eller et eventuelt TV 2-salg.

– Omstridt
Heller ikke kommunikasjonsrådgiver Hallgeir Westrum i A-pressen ville kommentere saken idet styremedlemmene samlet seg i lokalene i Akersgata.

– Vi kommer til å informere hvis det er noe å informere om, sa han til NTB.

Allerede rundt tre timer før møtet skulle settes, var ansatterepresentant Eva Grønseth på plass i A-pressens hovedkvarter i Akersgata i Oslo. Hun ville ikke kommentere eller bekrefte dagsordenen for møtet, men uttalte til NRK at salg av TV-kanalen er omstridt. Alle de tre ansatterepresentantene er imot et salg.

– TV 2 har hatt god inntjening, og vi mener det er viktig at konsernet har flere bein å stå på, sa hun.

Stoler på Egmont
De TV 2-ansatte tar saken med fatning. Ansattrepresentant i TV 2-styret, Kjetil H. Dale, tror Egmont vil TV 2 vel.

– Vi mener et godt medieeierskap ikke handler om nasjonalitet, men om publisistisk tradisjon, langsiktighet og vekt på kvalitativt innhold. Alt dette føler vi at Egmont har vist i 20 år, og vi tror ikke de vil bryte den tradisjonen, sier Dale til NRK.

A-pressen og Egmont eier i dag hver sin halvdel av aksjene i TV 2. Næringsminister Trond Giske (Ap) er sterkt imot et salg og er skeptisk til at TV 2 skal stå uten norske eiere. Lederen av LO-forbundet Handel og Kontor er enig.

– Jeg mener det er en tragedie hvis LO og A-pressen bidrar til at en så viktig mediebedrift som TV 2 flagger ut, sier Sture Arntzen til VG.

Strid i LO
Også lederen i det femte største LO-forbundet, Leif Sande i Industri Energi, er imot salget. Han representerer en pikant strid internt i landsorganisasjonen. Den mektige LO-lederen, Roar Flåthen, går inn for salg fordi konsernet – hvor LO og LO-forbund til sammen eier drøyt 45 prosent.

– Jeg er veldig skeptisk. De bør i hvert fall ikke rushe noen avgjørelse, men tenke seg om, sier Sande til VG.

Sture Arntzen avviser i likhet med styremedlem Eva Grønseth at A-pressen må selge seg ut av TV 2 for å finansiere kjøpet av Edda Media.

– Det siste som er lagt fram for LO-sekretariatet, er at finansieringen av kjøpet av Edda var i orden uten salg av TV 2, sier Arntzen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere