Gå til sidens hovedinnhold

Hat mot Ap blomstrer på internett

Hatet mot Arbeiderpartiet blomstrer på internett, og flere steder får Ap selv skylden for terrorhandlingene for tre år siden.

Et av stedene hvor Ap-hatet er størst, er Facebook-gruppen «Break a Rose» hvor Ap tillegges skylden for terrorhandlingene, og hvor medlemmer uttrykker støtte til massemorderen, skriver Klassekampen.

Lederen for den antifascistiske bloggen Vepsen, Tor Bach, mener ytringene på denne og flere grupper har blitt verre den siste tiden og karakteriserer utviklingen som skremmende.

– Jeg mener vi har sett mer av dette de siste månedene. Folk som er sentrale i den kontrajihadistiske bevegelsen i Norge, kommer nå ut av skapet med åpen støtte til Anders Behring Breivik og ugjerningene hans, sier Bach.

– Det er skremmende, det er en anerkjennelse av vold mot muslimer og politikere, og en anerkjennelse av terror som politisk virkemiddel, sier Bach.

Han mener tendensen kan indikere at det er flere som ikke lenger har sperrer mot å gjennomføre voldshandlinger. Bach mener myndighetene er nødt til å overvåke personer som gir uttrykk for slike holdninger.

Både Bach og ekspert på høyreekstreme miljøer, Øyvind Strømmen, mener imidlertid at man ikke må overvurdere styrken til miljøer som knytter seg til nettsider som «Break a Rose», ettersom store deler av aktiviteten skjer på nettet, og det gjentatte ganger har vist seg å være vanskelig for høyreradikale grupperinger å mobilisere til aktiviteter og aksjoner. (©NTB)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken