Hat og rasisme ønskes bekjempet med ytringsplikt

Oslo (NTB): Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) oppfordrer på holocaustdagen til å ta til motmæle mot hat og rasisme. Ytringsplikt skal være våpenet, foreslår Det Mosaiske Trossamfunds forstander Ervin Kohn.

- I et liberalt demokrati der rammene for ytringsfriheten er brede, er det avgjørende at vi tar til motmæle mot hat og rasisme, sier Sanner til Vårt Land.

Han får støtte fra DMT-forstander Ervin Kohn.

- Jeg mener vi må snakke om ytringsplikt. Ytringsfriheten skal være raus, men samtidig må vi ikke bli likegyldige. Flere må ta til motmæle mot hets og hatefull tale, sier Kohn til avisen.

Sanner, som i lys av å være kommunalminister også er minoritetsminister, mener folks holdninger til medmennesker, og hvordan man omtaler hverandre, er med på å forme samfunnet.

- Vi må si ifra når vi mener at debatten sporer av, når løgner blir spredt på sosiale medier, og når kommentarfeltene viser fordømmelse og hat. Og vi har et ansvar for å ytre oss på en måte som barn og unge kan lære av, sier Sanner i forbindelse med en omvisning i DMTs synagoge i Oslo. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.