Gå til sidens hovedinnhold

Hat-sms kan ha utløst angrepene

En sms som hevder McDonald's støtter Israel kan ligge bak ramponeringen av fem restauranter i Oslo. - Urettferdig, sier McDonald's.

På McDonalds i Nedre Slottsgate måtte barn og andre gjester evakueres ned i kjelleren da mobben gikk amok. Minutter senere var alle rutene smadret av illsinte demonstranter.

Fire andre av hamburgerkjedens sentrumsrestauranter led samme skjebne i forbindelse med demonstrasjonene mot Israels krigføring på Gaza.

Årsaken kan ha vært en hat-sms som har gått over hele Europa.

LES OGSÅ: Angriper butikker med fyrverkeri

Beskylder selskapet
Den slår fast at McDonalds støtter Israel. I sms som skal ha blitt sendt rundt heter det blant annet: «På Lørdag vil McDonalds i verden sende alle pengene de tjener inn til Israel. De vil gi dem mer penger så de kan drepe flere uskyldige palestinere. Så jeg sier til dere; hvis dere virkelig støtter Israel, så kan dere tenke på at for hver hamburger dere stapper i munnen så er det mer sjanse for at en palestiner vil dø.»

- Det er selvfølgelig helt feil. McDonalds er en privat virksomhet med servering av mat som formål. Vi tar aldri side i politiske konflikter. Disse angrepene er urettferdige, sier Brusletto.

Hun tror én av årsakene til aksjonene kan være publisitet.

- Vi er et stort internasjonalt selskap. Fra tidligere vet folk at aksjoner mot oss blir lagt merke til og at det gir mye oppmerksomhet i media.

Bryr seg ikke om omsetningen
Brusletto har ikke oversikt over hvor mye pøbelstrekene kommer til å koste hamburgerkjeden.

- Jeg bryr meg ikke om hvor mye vi taper på dette. Det viktigste er at ingen gjester eller ansatte ble skadet. Jeg har snakket med folk ute i restaurantene, og de synes dette har vært både skremmende og trist. Disse konfliktene har jo ikke noe med oss å gjøre. De synes også at det at vi har blitt et slikt mål er urettferdig, sier Brusletto til Nettavisen.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe