RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hat-sms kan ha utløst angrepene

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
En sms som hevder McDonald's støtter Israel kan ligge bak ramponeringen av fem restauranter i Oslo. - Urettferdig, sier McDonald's.

På McDonalds i Nedre Slottsgate måtte barn og andre gjester evakueres ned i kjelleren da mobben gikk amok. Minutter senere var alle rutene smadret av illsinte demonstranter.

Fire andre av hamburgerkjedens sentrumsrestauranter led samme skjebne i forbindelse med demonstrasjonene mot Israels krigføring på Gaza.

Årsaken kan ha vært en hat-sms som har gått over hele Europa.

LES OGSÅ: Angriper butikker med fyrverkeri

Beskylder selskapet
Den slår fast at McDonalds støtter Israel. I sms som skal ha blitt sendt rundt heter det blant annet: «På Lørdag vil McDonalds i verden sende alle pengene de tjener inn til Israel. De vil gi dem mer penger så de kan drepe flere uskyldige palestinere. Så jeg sier til dere; hvis dere virkelig støtter Israel, så kan dere tenke på at for hver hamburger dere stapper i munnen så er det mer sjanse for at en palestiner vil dø.»

- Det er selvfølgelig helt feil. McDonalds er en privat virksomhet med servering av mat som formål. Vi tar aldri side i politiske konflikter. Disse angrepene er urettferdige, sier Brusletto.

Hun tror én av årsakene til aksjonene kan være publisitet.

- Vi er et stort internasjonalt selskap. Fra tidligere vet folk at aksjoner mot oss blir lagt merke til og at det gir mye oppmerksomhet i media.

Bryr seg ikke om omsetningen
Brusletto har ikke oversikt over hvor mye pøbelstrekene kommer til å koste hamburgerkjeden.

- Jeg bryr meg ikke om hvor mye vi taper på dette. Det viktigste er at ingen gjester eller ansatte ble skadet. Jeg har snakket med folk ute i restaurantene, og de synes dette har vært både skremmende og trist. Disse konfliktene har jo ikke noe med oss å gjøre. De synes også at det at vi har blitt et slikt mål er urettferdig, sier Brusletto til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere