Haug slipper å møte i retten om 22-juli dokumenter

Oslo (NTB): Redaksjonssjef i NRK, Vibeke Synnøve Haug, blir ikke pålagt vitneplikt etter at NRK ble tilbudt å kjøpe etterforskningsdokumenter i 22. juli-saken.

Etter at Dagbladet i november i fjor skrev at NRK Brennpunkt var blitt tilbudt etterforskningsdokumenter fra 22. juli-saken for 30.000 kroner, startet Spesialenheten for politisaker etterforskning i saken.

Flere medarbeidere i NRK ble avhørt, men ingen ville opplyse hvem tilbudet kom fra eller innholdet i det materialet som ble tilbudt. Alle henviste til kildevernet.

I avhør framkom det at tilbudet ble fremsatt av et mellomledd, og at redaksjonssjefen i Brennpunkt, Vibeke Synnøve Haug, kjente identiteten til mellomleddet, som skal være en polititjenesteperson.

Etter dette begjærte Spesialenheten at Oslo tingrett skulle gi Haug pålegg om å utgi de opplysninger hun hadde, som kunne føre til identifisering av polititjenestepersonen. Begjæringen er ikke tatt til følge, opplyser Oslo tingrett fredag.

Retten mener vesentlige samfunnsinteresser tilsier at mediene i størst mulig utstrekning bør kunne bevare anonymitet om sine kilder. I tillegg legges det vekt på at det i denne saken er snakk om dokumentasjon fra en sak av ekstrem allmenn interesse, 22. juli-saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.