RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hauge dømmer mot Sandefjord

Olsvik-dommeren har ansvaret for årets siste Vålerenga-kamp på Ullevaal.

Det er tredje gang denne sesongen at Terje Hauge dømmer Vålerenga. Det ble 2-1-seier mot Fredrikstad 16.mai, men Vålerenga tapte 0-3 hjemme mot Odd Grenland i juli.

Det er første gang Hauge dømmer oppgjøret mot Sandefjord, men han har dømt Vålerenga hele 48 ganger siden starten i 1995.

Av de 20 seirene til Vålerenga med Hauge som dømmer, husker nok de fleste Vålerenga-supportere 4-1-seieren mot Rosenborg på Lerkendal i 2004 og bortekampen mot Odd Grenland da gullet ble sikret året etter. De mest erfarne supporterne husker kanskje også Hauges første kamp som Vålerenga-dommer mot Molde i 1995. På game Molde Stadion ble Morten Kihle matchvinner ett minutt før slutt.

På de 48 kampene med Hauge som kampleder er det nok fjerderundekampen i cupen i 2003 som skiller seg ut. Det sto 1-1 etter 120 minutter fotball mot Lillestrøm på Åråsen, men Vålerenga vant straffesparkkonkurransen 11-10.

Det har blitt 17 tap under Hauges kampledelse og kampen de aller fleste kanskje husker er den mot Viking i Stavanger i 1999. Rikhardur Dadason bokset inn 2-0-scoringen med hånda uten at Hauge fikk det med seg og siddisene vant kampen 2-0.

Dommerstatistikken er utarbeidet av Frank Ove Hansen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere