*Nettavisen* Nyheter.

Hauge dømmer mot Sandefjord

Olsvik-dommeren har ansvaret for årets siste Vålerenga-kamp på Ullevaal.

Det er tredje gang denne sesongen at Terje Hauge dømmer Vålerenga. Det ble 2-1-seier mot Fredrikstad 16.mai, men Vålerenga tapte 0-3 hjemme mot Odd Grenland i juli.

Det er første gang Hauge dømmer oppgjøret mot Sandefjord, men han har dømt Vålerenga hele 48 ganger siden starten i 1995.

Av de 20 seirene til Vålerenga med Hauge som dømmer, husker nok de fleste Vålerenga-supportere 4-1-seieren mot Rosenborg på Lerkendal i 2004 og bortekampen mot Odd Grenland da gullet ble sikret året etter. De mest erfarne supporterne husker kanskje også Hauges første kamp som Vålerenga-dommer mot Molde i 1995. På game Molde Stadion ble Morten Kihle matchvinner ett minutt før slutt.

På de 48 kampene med Hauge som kampleder er det nok fjerderundekampen i cupen i 2003 som skiller seg ut. Det sto 1-1 etter 120 minutter fotball mot Lillestrøm på Åråsen, men Vålerenga vant straffesparkkonkurransen 11-10.

Det har blitt 17 tap under Hauges kampledelse og kampen de aller fleste kanskje husker er den mot Viking i Stavanger i 1999. Rikhardur Dadason bokset inn 2-0-scoringen med hånda uten at Hauge fikk det med seg og siddisene vant kampen 2-0.

Dommerstatistikken er utarbeidet av Frank Ove Hansen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Digitalsport (Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.