RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: helse bergen

Haukeland får knallhard kritikk

Presset på de ansatte i Helse Bergen går på sikkerheten løs. Det mener Arbeidstilsynet, som i dag ga Helse Bergen en rekke pålegg og kraftig kritikk.

Arbeidstilsynet har i hele år kartlagt arbeidsmiljøet i Helse Bergen, for å se hva de store endringene som er gjennomført etter at helsereformen ble gjennomført. På en pressekonferanse i dag presenterte tilsynet en nedslående rapport, melder bt.no.

«Summen av de ulike effektiviseringstiltakene har bidratt til et stor press på helsemiljøet og sikkerheten til de ansatte. Mange strekker seg langt utover det som er helsemessig forsvarlig», er en av konklusjonene i rapporten.

Arbeidstilsynet peker også på at bygningene lenge har vært utnyttet til bristepunktet og vel så det, og sier bygningsmassene ikke holder mål.

I sin rapport peker Arbeidstilsynet på flere brudd på Arbeidsmiljøloven, og gir Helse Bergen en rekke pålegg som skal være iverksatt før 1. desember neste år. Blant annet blir Helse Bergen pålagt å kartlegge «overbelegg, plassmangel, forhold ved legenes arbeidssituasjon og arbeidstid, samt arbeidsmiljøet for øvrig ansatte». På disse områdene har Arbeidstilsynet avdekket forhold og brudd på lovverket som er med på å «gjøre arbeidsmiljøet meget vanskelig.», skriver bt.no.

Arbeidstilsynet skryter av de ansatte, og sier «god støtte fra kollegaer og ledere, hensynet til pasienter, stor lojalitet og høy etisk standard synes å være viktige forklaringer til at sykehuset oppnår en akseptabel standard på helsetilbudet».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere