RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haukeland-topp etterforskes

Sist oppdatert:
Viseadministrerende direktør Stener Kvinnsland ved Haukeland sykehus blir likevel etterforsket etter hjemmebesøket hos Kristinas pappa Oddmund Hjartåker.

Viseadministrerende direktør Stener Kvinnsland, sikkerhetssjef Arvid Eik og en tredje lege tilknyttet Haukeland sykehus, ble anmeldt av Kristinas far, Oddmund Hjartåker etter at de oppsøkte ham hjemme. Hjartåker følte seg truet av de tre legene.

Anmeldelsen ble henlagt fra politiet som intet straffbart forhold, men nå har altså statsadvokaten omgjort henleggelsen og pålagt politiet å etterforske forholdet.

- Riktig med ny etterforskning
Hjartåkers advokat, Pål Magne Bakka, mener saken rett og slett handler om hvor langt en kan gå fra overtalelsene blir til trusler.

- Dette er en sak som dreier seg om hva som er lovlig overtalelse og når man går for langt i å overtale noen slik at det blir straffbar adferd. Når er noe påvirkning og når er noe straffbare trusler. Vi påklagde saken på vegne av vår klient og synes det var riktig at klagen ble tatt til følge og blir etterforsket nærmere, sier Bakka til iBergen.no.

- Positivt
- Vi ser positivt på dette, og synes det er bra at denne saken, som har hatt så mye blest rundt seg, blir skikkelig etterforsket av politiet, sier advokat Halfdan Mellby, som representerer Kvinnsland og de andre Haukeland-legene i Kristina-saken.

- Er dere overrasket over statsadvokatens beslutning?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Stener Kvinnsland har tidligere ikke villet kommentere kveldsbesøket hos Hjartåker utover å bekrefte at han var der. Han vil fortsatt ikke kommentere saken utover dette, sier advokaten.

- Vi regner med at politiet nå vil be ham om opplysninger om saken. Han vil nå gi opplysninger både til politiet, som skal etterforske denne saken, og Helsetilsynet som skal granske både denne saken og resten av Kristina-saken, sier Mellby.

Fana tar saken
Venner av Hjartåker leverte inn anmeldesen på Bergen sentrum politistasjon samme kveld som opptrinnet fant sted. Sentrum politistasjon henla saken, men nå skal altså Fana lensmannskontor etterforske den på nytt.

- Vi har fått saken over fra statsadvokaten og er pålagt å etterforske den her, sier lensmann på Fana lensmannskontor, Norvald Visnes til iBergen.no

Fjernet av politiet
TV 2 avslørte i midten av mars at de tre legene om kvelden den 1. februar oppsøkte huset der Oddmund Hjartåker oppholdt seg, og krevde å få snakke med ham. Venner av ham forklarte at han var syk, noe legene allerede visste, og sa videre at han ikke kunne snakke med dem,

Men de tre forlot ikke huset før politiet kom til stedet.

I TV 2-intervjuet sa Hjartåker at han følte seg truet av legene. Også Hjartåkers advokat, Pål Magne Bakka følte seg truet av Haukeland-ledelsen i den samme perioden.

Kristina-saken:
Etter raset i Hatlestad terrasse i Bergen natt til 14. september i fjor, ble Kristina (4) liggende bevisstløs på Haukeland Universitetssykehus. Legene ønsket å koble henne fra maskinen som hjalp henne å puste.

Faren Oddmund Hjartåker tryglet helsevesenet om å gi hans 4 år gamle datter sjansen til å leve videre. Til slutt ble Kristina koplet fra maskinen, og hun sovnet stille inn.

iBergen.no følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere