Gå til sidens hovedinnhold

Hauketos små Drømmefangere

I Hauketo barnehage vet barna godt hva TV-aksjonen er for noe. - Man lærer å ikke slå og sparke, forteller Thobias Grinde-Rinding (5).

Hauketo: I 14 dager har barna på Hauketo malt, tegnet, bakt og lært sanger. Alt sammen som forberedelser til FN-kafeen de arrangerer førstkommende mandag. Inntektene deles likt mellom TV-aksjonen og FORUT-prosjektet.
Sist onsdag hadde barna generalprøve i barnehagen. Da fikk de anledning til å bytte TV-aksjonens varemerke "Drømmefanger" seg i mellom og en pin på jakkeslaget.
I tilegg bød de på en aldri så liten korkonsert for Nordstrands Blads utsendte.
Vi var også så heldige å få en omvisning av karene Jørgen Skants (4), Thobias Grinde Rinding (5) og Snorre Klarpås inne på avdelingen.
Flotte malerier dekorert med glitter, kongler og blader i ramme og diverse kreative kunstverk utført av barnehender preger veggene.
Hva pengene som samles inn skal gå til hersker det liten tvil om.
- Det skal gå til barna som ikke har mat og penger, forteller Snorre.
- Også fordi det er galt å slå og sparke, legger Thobias til.
- Ja, man må ikke slåss, sier Jørgen alvorlig. Guttene har tydelig forstått budskapet. På sin måte.

På barnas premisser

- Vi har forsøkt å snakke om dette på en måte som barna forstår. Selv om vi ikke snakker direkte om det internasjonale problemet med voldsutsatte kvinner, så er vi opptatt av prinsippet om å ikke slå. At vi skal være venner, og heller gjøre ting sammen, sier Anne-Lisbeth Østenheden, ansatt i barnehagen.
- Nei, for man skal heller kose og ta de andre barna med på leken. Også kan man trøste hverandre når noen gråter, sier Jørgen, som tydeligvis har fulgt godt med på samtalen. Det er med andre ord håp for TV-aksjonens eksistens også i de kommende generasjoner.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted