Werkland hadde med seg Leon Haarberg Nilsen som assistent og Lisbeth Wollum Størvold som coach.
Aleksander Vartdal fra Oslo ble nest best, mens Aron Espeland fra Bryne ble nummer tre.
Kjendiskokk Eyvind Hellstrøm var blant dem som satt i dommerpanelet – han og resten av panelet brukte rundt én time til å vurdere alle matrettene grundig, før de kåret vinneren av den gjeve konkurransen.
I årets utgave av konkurransen skulle kokkene bruke høyrygg, bogstek, margbein og meieriprodukter som en av hovedråvarene i konkurransen.
Gydas jordepler, burgunderkål og historiske agurker var obligatoriske grønnsaker, og i tillegg skulle smaksprofilen i norsk akevitt innarbeides i et av garnityrene.
Werkland er også Norges kandidat til Bocuse d’Or Europa 2024, som neste år arrangeres på hjemmebane i Trondheim, og deretter til Bocuse d’Or Verdensfinale i 2025 – verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.